Kund: Nordiska Kafferosteriet - Projekt: Grafisk profil

Nordiska Kafferosteriet har unik kontroll över såväl miljöpåverkan som kvalité från böna till kopp.

Nordiska Kafferosteriet, grundat av bröderna Anders Widman & Thomas Anderberg, arbetar uteslutande med kaffeproducenter som hängivit sig till hållbar kaffeproduktion och där kvalité är likställt med stolthet. De nöjer sig inte med att odlare är Ekologiskt- och Fair Trade certifierade, utan kräver att samtliga steg i förädlingen är miljömässigt hållbara.

Nordiska Kafferosteriet (nordiskakafferosteriet.se) anser att ekologisk odling och Fair Trade certifieringar är bra första steg (naturligtvis är de certifierade), men att det krävs mycket mer innan ett kaffe kan benämnas hållbart. Tillsammans med samarbetspartners och kooperativ försöker de därför ta nästa steg och visa omvärlden hur en miljömässigt-, socialt-, och ekonomiskt hållbar kaffeproduktion skulle kunna fungera.

Doppio är mycket glada över att fått uppdraget att göra om Nordiska Kafferosteriets grafiska profil. Vi har även levererat en ny webb- och mobilsajt. Nordiska Kafferosteriets företagsfilosofi tilltalar oss mycket starkt och det ska bli en intressant resa att få utveckla deras företagskommunikation.

/ Mats Andersson, 2013-11-20

Göteborgsvarvet Marathon

 

SKL "Tiga är silver, tala är guld"