Kund: GöteborgsVarvet - Projekt: Film "One shot", GöteborgsVarvet Marathon 2021

Göteborgsvarvet firar med marathon år 2021.

År 2021 firar staden Göteborg 400 år. Samma år anordnas den 42:a upplagan av världens största halvmaraton GöteborgsVarvet. Det kommer att firas med ett unikt tillfälle att ta sig an 2x21 kilometer i Göteborg. GöteborgsVarvet Marathon är ett unikt löparevenemang som kommer att arrangeras vid ett tillfälle. Starten går kl. 10:00 söndagen den 19 september 2021.

För den som är sugen att vara med finns gott om tid att träna, närmare bestämt 2 844 dagar. Men redan den 27 februari 2014 öppnar anmälan. Då släpps de första 7 000 av totalt 15 000 startplatser. Hälften av startplatserna till GöteborgsVarvet Marathon är öronmärkta för internationella löpare och arrangören kommer bjuda in löpare från hela världen att springa och vara med i firandet.

GöteborgsVarvet är en av världens största löptävlingar och en viktig del i marknadsföringen av Göteborg utomlands. Och med vår egen idrottsbakgrund kändes uppdraget extra roligt och vi tackade Ja utan någon tvekan när vi i september fick förfrågan att göra filmen.

Vi har skapat & producerat låten (One shot) samt använt mycket av vårt eget filmmaterial när vi redigerat filmen, tillsammans med GöteborgsVarvets egna bilder. Svårigheten i uppdraget var inte själva filmskapandet - utan att inte försäga sig innan den 6 december, då GöteborgsVarvet officiellt presenterade tävlingen för media och på sin webbsajt (www.goteborgsvarvet.se/goteborgsvarvet-marathon-2021).

/ Hans Wikkelsö, 2013-12-09

Göteborgsvarvet Marathon

 

SKL "Tiga är silver, tala är guld"