Kund: Allianz - Projekt: Unforgettable, Solheim Cup

För oss blev Solheim Cup "Unforgettable".

Solheim Cup spelas vartannat år mellan USA och Europa, där de 12 bästa amerikanska golfare från LPGA Tour möter de 12 bästa europeiska golfare från Ladies European Tour (LET). Solheim Cup är den i särklass mest eftertraktade trofén inom damgolfen. Solheim Cup spelas över tre dagar med 28 matcher - åtta foursomes, åtta fyra-bollar och 12 singlar på den sista dagen.

För första gången i Solheim Cup's historia hade det europeiska laget en egen låt, "Unforgettable", att samlas kring. Den spelades bl.a. på repeat i bussen mellan spelarhotellet och golfbanan. Låten är komponerad och producerad av vår egen låtskrivare, Hans Wikkelsö. Under Solheim Cup uppträdde Trinity med låten på olika scener. Tjejerna i Trinity är normalt soloartister men de bildade en grupp för detta unika tillfälle - likt spelarna i Solheim Cup. 

"Jag älskar den här låten," sa Carin Koch, Europas lagkapten i ett pressmeddelande inför tävlingen. "Den sänder ut så mycket positiv energi som jag är säker på kommer hjälpa oss att ha rätt attityd för att kunna konkurrera under Solheim Cup."

Beställare av låten var Allianz Tyskland, som är en av huvudsponsorerna till Solheim Cup. I pressmeddelandet förklarar deras marknads- och sponsringschef Manfred Boschatzke att "när Carin Koch kom till oss med en önskan om att få en egen låt producerad till Solheim Cup, tvekade vi inte för en sekund. "Unforgettable" passar till Solheim Cup's motto #SupportYourTeam och den passar även oss som en global partner, för låten bidrar till att göra den här veckan oförglömlig för alla inblandade."

Helgen nere på Golf Club St. Leon-Rot utanför Heidelberg blev oförglömlig för oss på Doppio och det var en mäktig känsla då "Unforgettable" spelades på första tee inför mängder av glada fans och världens bästa damgolfare. Slutligen vill vi rikta ett stort tack till Carin Koch som vågade lita på undertecknad coh att jag skulle ro hela projektet i hamn!

Låten kan ni lyssna (& se på) genom att klicka på följande länk: Unforgettable - Solheim Cup 2015 >

/ Hans Wikkelsö, 2015-09-25

Göteborgsvarvet Marathon

 

SKL "Tiga är silver, tala är guld"