Hur kan jag lära mig ett språk utan kurs?

Det går att lära sig språk på flera olika sätt. Den bästa metoden är att umgås med personer som talar språket och som gärna lär dig i din takt. Om du inte vill ta en kurs för att du känner att du inte har tid att gå till en kvällsskola så finns det andra metoder. Du kan till exempel köpa en bok som kommer med ljudfiler.

Lär dig ett språk med videos

Det finns videos online som är till för att hjälpa dig som vill lära dig ett språk. Du kan hitta serier på sajter som Youtube. Det är bara att spela en video per dag eller per vecka. Sedan övar du på det som du har lärt dig i den videon. Om du dessutom kan skaffa läsmaterial och öva på att skriva ord på språket kommer det att vara en hjälp.

Använd en app

Idag finns det smarta appar som är till för att lära dig språk enkelt och snabbt. Du använder appen när du har tid. Kanske då du sitter på bussen. Du lär dig i din egen takt.

Ta kontakt med folk som talar språket

Dra nytta av forum online för att ta kontakt med personer som kan språket du vill lära dig. Se om ni kan öva lite på telefon eller med chatt så att du blir bättre på att förstå och uttrycka dig.

Börja med en sport med folk som kan språket

När vi börjar med en lagsport med folk som talar ett annat språk kan det vara en lekfull väg till att lära sig. Eller kolla om det finns en kurs i origami med deltagare som pratar det språk du vill lära dig. Då kommer du att lära dig av bara farten!