Hur många barn får plats på kalaset?

I ett mindre hem är det inte en självklarhet att ställa till med barnkalas. Hur många får du plats med? Det handlar ju inte bara om att det ska kännas trevligt att umgås barn och vuxna. Om det blir för många på kalaset kan det vara farligt. Ska ni bjuda hela klassen eller får det bli en mindre fest?

Hur många får plats runt bordet?

Börja med detta för på kalas blir det ju tårta och då ska alla sitta runt bordet. En tumregel är att ni bjuder in så många som kan få en sittplats runt ett bord. Om det är hela klassen så är det ju bara att bjuda hela klassen. Annars kanske ni kan välja att bara bjuda flickorna eller pojkarna.

Tänk också på att ni kan behöva plats för aktiviteter som papperskonst runt samma bord. Då kan det krävas lite mer plats än vad som är nödvändigt för att äta tillsammans.

Om det verkligen inte finns plats för fler än 5 personer så kan ni låta barnet bjuda bästa vännen och utöver detta blir det föräldrar. Det kanske inte blir lika roligt och då kan en möjlighet vara att ha kalaset tillsammans med fler födelsedagsbarn på en annan plats som till exempel en festvåning eller pool som går att hyra för några timmars tid.