Kan jag sälja hantverk online?

Om du är en baddare på papperskonst eller kanske smider egna smycken som är otroligt vackra så kan du sälja ditt hantverk online. Det finns portaler som Etsy och Zibbet som är till för detta men det här är inte din enda väg till kunderna.

Oavsett om du sysslar med kviltning eller astrofotografi så kan du skapa en egen hemsida med webbutik. Det är inte alls så svårt som du kan tro. Om du inte vill bygga sajten själv kan du vända dig till en mediaskola eller en nyutbildad webbutvecklare som inte tar så mycket pengar för jobbet.

Med en hemsida kan du visa upp ditt hanverk. Du kan berätta mer om det och enkelt dela med dig av länkar till din hemsida på forum och till vänner. Det här blir ditt digitala visitkort såväl som din butik. Ju mer du jobbar med din hemsida med mer innehåll och fler länkar från andra sajter, ju fler kan upptäcka ditt hantverk.

Du får förstås ta en titt på hur du ska bokföra det som du säljer. Om du lyckas riktigt väl och börjar sälja till andra länder kanske det blir tal om inkomster som motiverar ett AB.