Hur vet du vilken sport som passar dig?

Det finns så många sporter och idag är till och med lyxsporter som ridning och golf tillgängliga för allmänheten. Men vilken sport ska du välja? Du har säkert en tanke om en aktivitet som verkar intressant. Nyckeln till att hitta rätt är att du testar dig fram.

Börja med det som verkar kul

När vi tycker att sporten vi sysslar med är kul så kommer det att fungera. Det spelar ingen roll om du är vuxen och aldrig har ridit. Det finns lektioner för vuxna och helgläger som gör att du kan komma igång och lära dig på ett intensivt sätt. Om du gillar fotboll så finns det lag för vuxna som inte har spelat som barn.

När du tycker att något är kul är chansen god att du kommer att fortsätta. Detta särskilt när det är en lagsport där du kommer att få vänner som du ser fram emot att träffa.

Det är viktigt att du inte känner dig rädd för sporten. Om simhopp får dig att svindla bara av tanken på att stå på en svikt så är det inte sporten för dig att sätta igång med. Det behöver ju heller inte vara så komplicerat. Att promenera i skogen är också en form av sport.

En sport du mår bra av

Sedan är det förstås viktigt att du hittar en sport som du mår bra av. Det bör vara något som är extra bra för dig. Kanske behöver du mer smidighet eller muskler. Då kan träning på gym vara något. Kanske måste du få upp ett bättre flås. Då kan du se på möjligheten att jobba med cykling, simning eller löpning.

Om du dras med skador är just simning något att se närmre på. Den sporten är känd för att vara mild men ändå mycket effektiv för att få bättre kondition och hålla vikten under kontroll.